Trekker krijgt kenteken en verplichte apk

Vanaf 2017 moeten alle trekkers voorzien worden van een kentekenplaat. Daarnaast wordt per 20 mei 2018 een apk verplicht voor trekkers die harder kunnen rijden dan 40 kilometer 
per uur.

Lees meer

MIA, Vamil en EIA lijsten 2016

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de lijsten gepubliceerd betreffende investeringen in milieuvriendelijke en energiezuinige technieken die in 2016 in aanmerking komen voor de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA), Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) en Energie Investeringsaftrek (EIA).

Lees meer

Vergelijkingssite Betch is alweer gestopt

De eind 2013 opgerichte vergelijkingssite Betch.nl is alweer gestopt, meldt GeldWeb. De vergelijker zorgde voor veel rumoer door een kleine polemiek met Independer, maar heeft de activiteiten inmiddels weer verkocht. 

Lees meer

94 procent van mkb doet niet aan risicomanagement

Het grootste deel van het mkb heeft geen duidelijke plaats voor risicobeheer. Ze zijn echter wel op de hoogte van de risico’s die het bedrijf loopt.
Het risicobewustzijn is erg laag bij mkb’ers, zo concludeert NBBC (Nederlands Bureau voor Bedrijfscontinuïteit) na een onderzoek. “Het mkb heeft geen inzicht in het risicobeleid van bedrijven waar het afhankelijk van is. 94% van het management binnen deze bedrijven is zich bewust van de risico’s die in het bedrijf spelen, 

Lees meer

Agrarische Donald Trump schudt machineland op

Terwijl de gehele wereld reikhalzend uitkijkt naar de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 hebben we dichter bij huis onze eigen agrarische Donald Trump. Dat is Agco-topman Martin Richenhagen. Hij is misschien niet zo extreem, maar weet wel steeds in de spotlights te staan met zijn markante uitspraken. 

Lees meer